Saffloerolie

Saffloer olie wordt gewonnen uit de zaden van saffloer (Carthamus tinctorius). Saffloerolie (of distelolie) is een olie die gebruikt wordt in de voedingsmiddelen, pharmaceutische en cosmetische industrie. Ook wordt deze olie gebruikt voor olieverf, in het bijzonder voor witten en lichte kleuren. Saffloerolie kan tot 75% bestaan uit onverzadigde vetzuren, linolzuur met twee en met drie onverzadigde verbindingen. Er zijn twee typen saffloer. Het ene type levert olie met een hoog gehalte aan oliezuur dat een enkele onverzadigde verbinding heeft. De olie van het andere type bestaat uit een hoog gehalte aan meervoudig onverzadigde verbindingen, voornamelijk linolzuur. Het type met het hoge gehalte aan linolzuur wordt echter het meeste verbouwd.

Eigenschappen van de Safloerolie:
Specifications Safflower Oil
De Saffloerzaden die wij verhandelen zijn afkomstig uit Kazachstan. Er wordt geen gebruik gemaakt van hybride rassen, meststoffen of pesticiden. Het grootste deel van de saffloer groeit in de bergen, ver weg van de vervuiling. Hierdoor zijn de Saffloer producten uit Kazachstan 100% natuurlijk en behouden zij de natuurlijke geur en smaak.

Voor meer informatie of vragen over bijvoorbeeld leveringscondities kunt u contact met ons opnemen.

Neem contact op.